Online Psikolog İle Normal Psikolog Arasındaki Fark Nedir?

Online psikolog profesyonel anlam da ruh sağlığı ve hizmet veren internet üzerinden terapi sağlanması durumudur. E terapi alanın da danışmanlık hizmeti olarak da verilir. Bu alan da uzmanlaşan kişiler danışmanlarına gerekli desteği online olarak da verirler.

Online terapi hizmetin de anlık mesaj, sesli olarak ve video yoluyla görüşme sağlanır. Danışan kişi ve terapist arasın da olan bu etkileşimlerin her biri online terapiye uygun olarak tasarlanmıştır. Online terapi de çocuk ve ergen psikoterapisi, çift terapisi ve cinsel terapi anlamında da destek alabilirsiniz.

Online terapi yöntemi genellikle diğer terapi yöntemlerine göre daha sık tercih edilir. Özellikle ulaşım sorunlarının yaşandığı yerler de online terapi tercih edilerek daha etkin olması sağlanır. Özellikle engelliler için sık sık tercih edilebilir. Uzman olan terapistlerden bu konu da en iyi hizmeti almak da oldukça önemlidir.

Psikolog Nedir?

Psikolog olarak hizmet veren kişiler 4 yıllık psikoloji lisans programlarını tamamlamaları gerekir. Psikologların hepsi yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak uzmanlaşmaları gerekir. Hastane ve klinikler de hizmet veren psikologlar genellikle uzman klinik psikoloğu olarak tanımlanırlar. Ancak psikologların birçoğu farmakolojik eğitimleri almadıkları için genellikle ilaç yazma yetkisine sahip değildirler. Pskikologlar ruh sağlığı ve sinir hastalığı konusunda tanı koymaya karar verme sürecinde belli yöntemler kullanarak etkin olan tedavi yöntemini kullanırlar.