Alkol Bağımlılığı Nasıl Anlaşılır ? Belirtiler Nelerdir ?

Birey, sorunlarının olduğunu bile bile alkol almaya devam eder. Ne kadar içtiğini saklamaya çalışır. İçki içmek istemez fakat içmeye devam eder. Sürekli içki içmek için mazeretler üretir. Uyku sorunları yaşar. Aklında her zaman ne zaman içeceği sorusu bulunur. Alkol almamayı değil de az almayı düşünür. Riskli durumların ortaya çıktığını görse bile içmeye devam eder.

Kısaca bunlar en çok görülen belirtilerdir. Alkol alan birinde bu belirtiler bulunuyorsa o bir bağımlıdır. Bu ciddi bir sorundur. Bu nedenle acilen bir tedavi uygulanması gerekir. Alkol alan bir birey için en kolay yol ise internet üzerinden alınan yardımdır. Çünkü alkol alan biri kendini göstermek istemez. Göz teması kuramaz. Bu gibi durumlardan rahatsız olur. Bu yüzden tedaviler internet üzerinden de yapılabilir.

 

Online Psikolog Yardımı

Alkol bağımlılığı büyük bir bireysel ve toplumsal sorundur. Birey farkına varmasa da çevresine ve çevresindekilere zarar verebilir. Fakat her seferinde bağımlı olmadığını söyleyerek kendini ve çevresindekileri kandırır. Bu nedenle zaman içerisinde büyük bir boşluğa doğru sürüklendiğini anlayacak ve çaresiz kalacaktır. Lakin günümüzdeki en iyi çözüm yollarından biri danışma ve yardım hatlarını içinde bulunduran Online Psikologlardır.

Günümüz teknolojisiyle bu yardımlar fiziksel bir şekilde yapılmak zorunda değildir. E-Terapi dediğimiz yolla bu sorun çözüme kavuşabilir. Bunun için birçok site, danışma hatları ve bu konu ile ilgili internet üzerinden çalışan Online Psikologlar bulunmaktadır. Normal bir terapiye göre daha uygun fiyatlıdır ve uygulanması en kolay olan terapi yoludur. Başarı oranları ise küçümsenemeyecek miktardadır.