Anksiyete geçiren kişiler oldukça zor ve korkutucu bir süreçten geçmiş olur. Vücutta meydana gelen uyuşmalar, terlemeler, kalp atışlarının hızlanması anksiyete nedenleri arasında sayılabilir. Kişi anksiyete geçirdiği zamanlar da her an kötü bir şey olacakmış hissine kapılabilir.

Anksiyeteye bağlı bozukluklar kendini belli bir süre sonra belli etmeye başlar. Oldukça yoğun ve şiddetli geçen bir dönem olabilir.

Anksiyete Başladığı Zaman Ne Yapmak Gerekir?

- Anksiyete başladığını hissettiğiniz an 3 kuralını uygulamak gerekir. Etrafınıza bakın ve gördüğünüz 3 şeyin adını söylemek gerekir. Vücudunuz da bulunan bilek, parmak ve kollarınızı da mutlaka oynatmak gerekir.

- Ayağa kalkarak vücudunuzu dik tutmak gerekir. Vücudunuzdan gelen motivasyon sonrasında öne eğilerek kalbinizi dinlendirmeye çalışmak gerekir.

- İçin de bulunduğunuz o ana odaklanmak önemlidir. Kaygılanmanıza neden olacak bir şeyin olmadığını kendinize hatırlatmak gerekir.

- Derin derin nefes alıp vermek o an sakinleşmenize neden olur. Egzersizler yaparak nefes alıp vermek de oldukça önemlidir.

- Yaşadığınız anları düşünerek yeniden isimlendirmek gerekir. Panik atak geçirdiğiniz zaman ölecekmişsiniz hissine kapılabilirsiniz. Böyle anlar da bu durum hemen geçeceğini ve bu durumun zararsız olduğunu kendinize anlatmak gerekir.

Anksiyete birçok kişinin başına gelebilecek bir durumdur. Böyle bir durum da eğer bu durumu kendiniz geçiremiyorsanız mutlaka psikolog bir destek almak gerekir. Bu gibi durumlar da doktor size ilaçla tedavi de edebilir.