Aşk üzerine yazılan şiirler, romanlar, öyküler, çekilen filmler, diziler, söylenen şarkılar. Kısaca aşk doğanın kendi içinde var olan bir duygu. Üstelik yapılan araştırmalara sadece insanlar için geçerli değil. Sadece insandan insana duyulacak diye bir kaide de yok ve kapsam çok daha geniş ve derin. Ama yine de zaman zaman her şeyin bir miladı olduğu gibi aşklar da bitiyor ve bu durumda da geriye aşk acısı ile baş etmek kalıyor ki o da başlı başına zorlu bir süreç.

Her Şeye Rağmen Aşk Güzeldir

Ünlü bir şair ayrılığın da sevdaya dair olduğunu ifade ediyor. Ayrılanların da hala sevgili olduğunu. Duruma bu açıdan bakıldığından aşkın tüm evreleri ile çok güzel, çok özel olduğunu ifade etmek gerekiyor. Aşk özellikle bu çağda, bu kadar metalaşan bir dünyada çok da kolay değil. O yüzden kişi aşık olduğu zaman bunun tadını çıkarmalı. Çünkü aşk biraz da var olmak ve nefes almaktır.

Aşk Acısı İçin Neler Yapmalı?

Ama bittiği zaman yapılması gerekenler de vardır ve bunlar şunlardır:

·       Kişi ilişki bittiği için kendisini de karşısındaki suçlamamalıdır

·       Hiçbir şey olmamış gibi yok sayarak adım atmamalıdır

·       Yeni bir ilişkiye girmeyi düşünmemelidir

·       Kendisine yeni hobiler, yeni alışkanlıklar edinmelidir

·       Sevdiceği insanı anımsatacak şeylere yaklaşmaya çalışmamalıdır

·       Bu acının kendisine katacağı şeyleri düşünmelidir

Aşk Acısı Olmadan Aşk mıdır?

Sonuçta yaşamın bile bir miladı var. Doğanın içinde her şey devinim halinde. O yüzden aşkın da tüm bitişler gibi çok kolay olmayacağını ve bu acının yaşanılan duygunun gücü ile doğru orantılı ve normal olduğunu unutmamalıdır. Hatta kişi bunun için kendini şanslı bile hissedebilir.

Sorun Çözülmüyorsa Ne Yapmalı?

Ama yine de baş edemiyor ise o zaman mutlaka bu alanda eğitim almış ve uzmanlaşmış bir terapistten destek almalıdır.