DEĞİŞİM SENİNLE BAŞLAR..


Hayatlarımız boyunca muhakkak bir kere de olsa depresif süreçlerden geçmişizdir. Ya büyük kayıplarımız olmuştur ya sevgilimiz bizi terk etmiştir, ya aldatılmışızdır ya  annemiz ve babamız ile içten içe büyük savaşlarımız olmuştur. Bıla bıla bıla… Bu örnekleri artırmamız mümkün. Çünkü her birimizin dünyası o kadar geniş ki algıda seçicilik ile aynı deneyimi yaşamış olsayda aynı sonucu çıkarmamız mümkün değil.. Örnekleri çoğaltabiliriz. Peki bunlar bizim gerçekliğimizi nasıl etkiliyor?

Hayatımızda sorun olarak gördüğümüz her durum aslında algımızın birer yansımasıdır. Ve tekrarlayan döngüleri ancak algımızı değiştirdiğimizde gerçekliğimizi yeniden inşa etmiş oluruz. Hastalıklarımız, yaşadığımız problemlerin nedenleri hepsi benliğimizin bir dışa vurumu. Bilinç seviyendeki değişimlerin sana mucizeleri getirecektir. Bilincimiz kozmik evrenin bir yansımasıdır. Her türlü duygu düşünce ve algılarımız evrenin bizde nasıl tezahür ettiğini gösterir.

Benliğimiz olumlu ya da olumsuz tüm algılarımızı kapsar. Çocuk doğar ve büyür. Tüm bu süreç zarfında çevreden aldığı geribildirimleri kişi zamanla kendi gerçekliğinin o geribildirimler olduğunu düşünür. (Kişinin kendi hakkındaki yargılarına benlik bilinci denir. Yani kişinin kendi özünü algılama biçimidir.)

Doğduğumuz an itibariyle bir çok kaydı tutmaya başlarız. Hatta bu süreç anne karnında başlayan bir serüvendir. Annenin kayıtlarıyla şekillendiğimiz daha sonra da dünyaya adım attığımız an itibariyle  anne kayıtlarının üzerine kendi kayıtlarımızı oluştururuz.  Bilinçaltımız bilincin doğru kabul ettiği ve inandığı emirleri aynen uygular. Burada mutlak bir doğrudan söz edilemez. Sadece kendi algılayışı ve inancı vardır. Hırs, kıskançlık, irade, aşk, ilişkiler, sabır ,sevgiyi ifade edişimiz, özgüven, değerlerimiz, dirençlerimiz, kendimiz ve diğerleri hakkındaki düşüncelerimiz.. vb bunların hepsinin merkez üssü bilinçaltımızdır. Bilgiler duygu ve düşüncelerimizle bilinçaltına işlenir. Bilinçaltındaki bu kodlar ise bilincimiz üzerinden ve yaşamımız üzerinden kendini belli eder.

Yaşam serüvenini daha güzel ve anlamlı kılmak, düşüncelerinde esnek olmanla ve sıkı sıkıya tutunduğun  kalıplarını değiştirmenle mümkün.   Kısır döngüyü kırıp gerçek potansiyelini kullanabilmen benliğini yeniden inşa edebilirsin. Bu seni hayallerinle ve hedeflerinle buluşturacak tek yoldur.

Deniz ULUHAN