Ergenlikte Akıl Sağlığı Ve Yetişkinlik Dönemine Etkileri

Akıl sağlığı ile ilgili sorunlar bazen ergenlik döneminde ortaya çıkabilmektedir. Bu durum daha karmaşık ve zorlu bir süreci de beraberinde getirir. Bu sebeple ergenlikte akıl sağlığı gibi konuların zaman kaybetmeden ele alınması gerekmektedir.

Ergenlikte Akıl Sağlığı

Bu alanda hala yetersiz olmamız pratikteki bilgilerin yetersiz olmasıdır. Ama bu durum çalışmaların devam etmeyeceği anlamına gelmez. Yakın zamanda konu ile ilgili bazı çalışmalar yapılmıştır. Araştırmacılara göre iki bine yakın Avustralyalı genç yirmi yaşlarına kadar izlenmeye alınmıştır. Bu çalışma gençler 16 yaşında iken başlamıştır ve bu gençler 35 yaşına gelene kadar devam etmiştir. Bu araştırmada dikkat edilen konu ergenlikte kendine zarar verme eğiliminde olan gençlerdir.

İlerleyen Yaşlarda İşler Sarpa Sarıyor

Araştırma sonuçlarına göre;

·       Kendine zarar verme eğiliminde olan gençlerde ileriki zamanlarda başka sorunlar da çıkmaktadır.

·       Çalışma sonucunda bu tarz gençlerin tedavi edilmesi sonucuna varılmıştır.

·       Ergenlik çağlarında kendine zarar verme isteği olanlarda zamanla anksyete, depresyon gibi sorunlarda baş göstermektedir.

Yetişkinlik Dönemi Etkileri

Ergenlik döneminde gençlerin madde kullanması ve antisosyal davranışlar sergilemeleri ileride sıkıntılara yol açmaktadır. Bir başka deyişle kendine ergenlik döneminde zarar veren gençler ileriki dönemlerde daha büyük sorunların kapısını aralamaktadır.

Ergenlik Döneminde Kendine Zarar Verme

Ergenlik döneminde gençlerin kendilerine zarar vermeleri tek başına ele alınması gereken konular arasında yer almaktadır.