İkili ilişkiler günümüzde oldukça zorlu bir hal almıştır. İnsanların neredeyse birbirlerine tahammülü kalmadığı bu günlerde hem ilişkiyi hem de evlilikleri sürdürmek ve uzun süreli ilişkiler yaşamak oldukça zor bir hale gelmiştir. Bu süreçte çiftlerin dikkat etmesi gereken bir takım hassas noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edildiği sürece çiftler sağlıklı bir ilişki yürütecek ve evlilikler de uzun soluklu olacaktır.

İlişkilerin Uzun Soluklu Olması

İlişkilerin uzun soluklu olması aslında karşılıklı anlayıştan geçmektedir. Her iki taraf da empati kurduğu sürece ve karşılıklı saygılarını yitirmedikleri sürece o ilişki uzun süreli olacaktır ve evlilikle noktalanacaktır. Aslında evlilikle noktalanacak cümlesi çok doğru bir cümle değil, çünkü evlilik çiftlerin yeni bir hayata adımları sayılmaktadır. Birbirlerini tanıdıklarını zanneden iki insanın aynı evde yaşamaya çalışmaları çok da kolay değildir. Aynı eve girince çiftlerin gerçek özellikleri ortaya çıkar. Bu süreç iyi yönetilmezse ve çiftler birbirlerinden beklentilerini açıkça dile getirmezlerse maalesef evliliklerin sonu boşanma olabiliyor.

Evlilik Terapileri                                                                            

Evliliğinizde bir sorun olduğunu hissettiğinizde ve yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu düşündüğünüzde siz kendi başınıza içinden çıkamıyorsanız bu durumda mutlaka bir terapistten destek almalısınız. Bu tarz terapilere çiftlerin birlikte gitmeleri önerilmektedir. Karşılıklı konuşarak çiftler evliliklerinde yaşanan sorunları aşmaya ve üstesinden gelmeye çalışmaktadır. Bu tarz terapiler günümüzde çok fazla yaygınlaşmış ve birçok çift bu sayede evliliklerini kurtarmıştır.