Fazla Hassas Kişilerde Rastlanan 10 Özellik


  Psikoloji alan araştırmaların da en çok yer alan çalışmalardan biri de fazla duyarlı ve hassas karakter yapısına sahip insanlardır. Araştırmalara göre terapistleri en çok ziyaret eden kesim de hassas duygulara sahip ruhlardır...

   Peki ya günümüz önyargı ve materyalizm dünyasın da hassas insanlar ne yapıyor ve sorunlarıyla nasıl başa çıkıyor? 

   İşte Hepimizin hayatın da yer alan bu kırılgan ruhlara ait 10 özellik

Duygusalık: Diğer insanlara göre duygulara daha daha çabuk yenik düşerler ve bazı durumlar da göz yaşlarına engel olamayabilirler..

Kırılganlık: Bazen bilmeden ettiğiniz bir söz veya hareket onları etkileyebilir veya üzebilir.

Hislerin Sesi: Hassas yapılı insanlar da olmazsa olmaz duygulardan biri yoğun hisleridir. Hemen her konuda kararsızlığa düşdebilirler sebebi ise hislerinin karmaşasıdır.

Güven sorunu: Hassas duygular, kişiyi hayatının her alanında üzebilir veya kurtarabilir.. bunun en iyi örneği bir durum karşısın da  yaşayacakları sorunları önceden ders aldıkları olaylardan dolayı iyice ölçüp biçmeden kararlı olamazlar.. Çünkü herkese ve herşeye güvenemezler.

Detaycılık: Naif ruhlular detaycıdır ince eleyip sık dokumadan hareket edemezler denebilir...

Kaygı ve Endişe : Birçok insanın 'bunu da önemseyecek değilim' dediği her ne varsa hassas karakterler bunları önemser ve kaygılanmadan kendilerini rahat hissedemezler..

İçine kapanıklık: Aslında çoğu insanın yanıldığı noktalardan biri de hassas kisilerin asosyal oldukları düşüncesidir. Elbette onlar da sosyal ortamlarda bulunur. Ancak bazılarının yaşadıkları travmatik olaylar onları içine kapanık ta yapabilektedir...

Eleştiriler: Onlara yöneltilen eleştiriler iyi niyetli de olsa üzebilir veya çekingenlestirebilir..

Aşırı Gürültülü Ortamlar: Aşırı gürültü kalabalık ve ses onları tedirgin edebilir bu yüzden sessiz ortamları tercih ederler.

Şaka ve Espiriler: Dozunda olmayan ya da kötü amaçla olmasa bile saka ve espirileri pek sevmezler çünkü detaycı düşünceleri onları rahat bırakmaz.

  Aşırı hassas kalpler, aslında en güvenilir insanlardır çünkü kötü niyet onların yüreklerinde barınamaz...

  Her ne kadar topluma ayak uydurmakta zorlansalarda onlarında içimiz de fazlasıyla yer aldıklarını unutmamalıyız ve onlara karşı davranışlarımız da daha ölçülü olmak zorundayız çünkü barıs içinde yaşam karşılıklı anlaşmayı gerektirir....