İnsan doğar doğmaz aslında ilişkiler içine doğar. Yani yaşantımız boyunca çevremizdeki herkesle ilişki kurmaya mecburuz. Günümüzde ilişkiler çok önem taşımakta ve ilişkilerini yönetebilen insanlar daha başarılı insanlardır.

   Bahsettiğimiz ilişkiler ebeveyn çocuk, arkadaşlık, evli çiftler, sevgili veya nişanlı olan çiftler, iş arkadaşlığı v.b ilişkileri kapsamaktadır. Bunların hepsinde uygun ortam ve koşulların sağlanıp doğru yönetilebilmesi hayatta hem daha mutlu hem daha başarılı olmamızı sağlayacaktır. Özellikle evli veya evlenmek için karar almış çiftlerde ben kalarak biz olma bilinciyle kararında fedakârlıklar ve ortak karar alma becerisi geliştirirken önce kendini tanıma, partnerini tanıma ve içinde bulundukları ilişkiyle beraber çıktıkları yolu tanıyarak devam etme de danışmanlardan yardım alarak hareket etmek daha başarılı ve uzun süreli ilişkiyi kendilerine sunacaktır.

  Danışmanlardan yardım alınabilecek durumlardan bazıları şunlardır:

1) Çiftler arasındaki uyum problemleri

2) Kıskançlık sorunları

3) Aldatma ve aldatılma problemleri

4) Güven problemleri

5) İletişim sorunları

6) Şiddet, öfke kontrolü sorunu

7) Kültürel farklılıkla ortaya çıkan sorunlar

   Danışmanlık süreci ilişkinin süresi, geçmişi, sorunu ve bireylerin kararlılığına, özverisine göre değişiklik gösterir. Kimi zaman çift olarak kimi zaman ise bireysel olarak devam edebilir.