NEDEN MUTLU OLMAKTAN KORKUYORUZ?

Dünyaca ünlü bir moda devi “Mutlu Olmayı İsteyecek Kadar Hırslı Değilim” diyor. İşte mutluluk böylesine özel ve önemli bir kavram. İnsanların yaşamında başlı başına bir yer teşkil ediyor ama günümüzde insanlar mutlu olmaktan korkuyor ve bunun da belli başlı bazı nedenleri var ki kendi içlerinde böyle hissedenlerin bir mantığı var. Bunu da yok saymamak gerekiyor.

Mutlu Olmaktan Korkmanın Başlıca Nedenleri

·       İnsanlar mutlu olmaktan korkuyor çünkü bilinçaltında mutluluk sonrası mutsuzluk olacağına dair genel bir inanış var.

·       Mutlu olacağımıza, mutlu olmayı hak ettiğimize kendimizi inandırmıyor ve bu yüzden mutlu olmaktan korkuyoruz.

·       Mutlu olanların insanların çevreleri tarafından kıskanılacağını, batıl inanç bile olsa nazara geleceğimizi düşünüyoruz

·       Mutluluğun sürekli olamayacağını biliyoruz

·       Tüm bunların yanında nasıl mutlu olunur bilmiyoruz.

Kimler Mutlu Olmaktan Daha Çok Korkuyor?

Aslında yukarıda sorunun belli başlı bir yanıtı yok ama şunlar söylenebilir

·       Cesaret edemeyenler

·       Daha önce gerçekten mutlu olmayanlar

·       Kendini yeterince sevmeyenler

·       Kendi içinde yaşamının bir döneminde yaşadığı travma olanlar

Ters Psikoloji Etkisi

Belki konu ile doğrudan alakalı gibi görünmese de psikolojik bir kavram olarak ters psikoloji ile de kimi zaman doğrudan etkisi vardır. İnsanlar görünür de mutlu olmak istiyor gibi görünebilir ama içten içe durum tam tersidir. Ya da mutsuz gibi görünebilir ama mutlu olmayı çok istiyordur.

İlk Adımı Atmak Önemli

Ne olursa olsun, insan dünyaya bir kere gelir ve her insan mutluluğu hak eder. O yüzden korkmadan mutluluğu gerçekten istemek gerekir.