Online Terapi, bir bireyin fiziksel olarak bir yerden bir yere gitmeyerek internet üzerinden aldığı bir ruhsal hizmettir. Online Terapi yani E-Terapi internet üzerinden çeşitli yollarla uygulanır. Bu terapiye kendini uygun hissetmeyen kişiler ise psikolojik destek hizmetlerinden yararlanır.

Peki E-Terapi Kimler İçin Uygundur ?

Kendini evden ayıramayanlar, kendini bazı şeylere hazır hissetmeyenler, bağımlı olanlar bu hizmetten faydalanması gereken kişilerdir. Bu nedenle E-Terapi kullanılır. Alan korkusu olan bireyler de bu hizmetten yararlanabilir.

Peki E-Terapi Kimler İçin Uygun Değildir ?

Kendisine ve etrafındakilere zarar verenler, halüsinasyon görenler, alkol bağımlılığı olanlar ve intihar etmeyi düşünen kişiler bu hizmet için uygun olmayan kişilerdir. Bu nedenle bu hizmetten yararlanamazlar.

E-Terapi’nin Avantajları

İnternet üzerinden verilen terapi ücretleri normal terapi ücretlerine kıyasla daha ekonomiktir. Yüz yüze konuşmak istemeyenler için en iyi yollardan birini bireye sunar. Göz teması kurmak istemeyenler için ise uygun bir yöntemdir. En büyük avantajı ise evden çıkmadan istenilen hizmeti alabilmektir.

Peki E-Terapi’nin Dezavantajları Nelerdir ?

İstenilen hizmeti veren uzmanlar bunu internete taşımakta güçlük çekebilirler. Birey istenilen hizmeti almakta zorlanabilir. Yazılı iletişim kurmada uzman kişiler zorluk çekebilir. Uzmanlar istedikleri bilgileri aktarmakta zorluk çekebilir. Çünkü destek almak isteyen birey kolaylıkla oturumu kapatabilir. Birey E-Terapi kullanarak sosyal anlamda kendini daha iyi hissetse bile iyice eve kapanabilir. Bu durum terapiyi daha da zor bir hale getirir ve tüm hizmetler bir boşluk içinde kaybolabilir.