Ana Sayfa / Danışmanlarımız/ Nuh Bugrahan Çakır
Nuh Bugrahan Çakır

Nuh Bugrahan Çakır

Türkçe

İsmim, Nuh Bugrahan Çakır Mersin silifkede doğdum ilk ve orta öğretimimi Karamanda tamamladım. Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi psikoloji lisans mezunuyum

Nuh Bugrahan Çakır

İsmim, Nuh Bugrahan Çakır Mersin silifkede doğdum ilk ve orta öğretimimi Karamanda tamamladım. Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi psikoloji lisans mezunuyum stajımı Karaman devlet hastanesinde tamamladım. Depresyon ve Kaygı bozuklukları üzerine çalışmaktayım.

Depresyon 

Kaygı bozuklukları

Uzmanlarımızla hemen görüntülü görüşme başlatın.
2 Kredi / DK.
Uzmanlarımız sizi ev iş veya cep telefonunuzdan tıklar tıklamaz arasın. 0850 967 XX XX nolu telefondan aranacak ve bu aranma için ekstra bir ücret ödemeyeceksiniz.
1 Kredi / DK.

Randevu Al

Kaygı Bozuklukları

Kaygı bozukluğunda, kişinin olumsuz düşünme modelleri ve kaygıyı arttıran gerçek dışı inanışları saptanmaya ve bunlara karşı çıkmaya yardımcı olunur. Bunun yanı sıra nefes egzersizi ve çeşitli gevşeme egzersizleri, stresle başa çıkma yöntemleri ile kişinin rahatlaması sağlanır. Kaygı bozukluğu olan çocuk ve ergenlerle danışmanlık sürecinde, oyun terapisi ve bilişsel davranışçı terapi yöntemleri ile kaygıyı azaltma ve bunlarla baş edebilmesi üzerine çalışılır. Aynı zamanda ailelere de verilmesi gereken psikoeğitim ve danışmanlık eşzamanlı olarak sağlanır.
100 45 Kredi
Süre 50 Dk.

Depresyon

Depresyon tedavisinde psikoterapi, ilaçlar ve beyin uyarımı teknikleri kullanılır. Etkin bir tedavi ile haftalar içinde kısmi düzelme, 2-4 ay aralığında da tam düzelme elde edilebilir. Hafif şiddetteki depresyonda psikoterapi, majör stresörün ortadan kalkmasıyla birlikte, tek başına yeterli olabilir. Ayaktan takip edilen orta şiddette bir hastada ise, psikoterapiyle birlikte ilaç tedavisi ya da Mevsimsel depresyonda Fototerapi de uygulanır. İstenen düzelme elde edilemezse ikinci aşamada güçlü bir “beyin uyarım tekniği” olan Manyetik Uyarım Tedavisi (TMU) kullanılabilir. Ağır durumlarda, intihar riski olan hastalarda hastaneye yatış yapılır ve yoğun bireysel psikoterapi, gerekli durumlarda eş/aile terapisi ve yanında biyolojik tedaviler uygulanır. İlaç ve beyin uyarım teknikleri (TMU, Elektrokonvülsif Tedavi-EKT) yanı sıra, bazı ilaçların damar yoluyla verilmesi gibi farklı tedavi yöntemleri de kullanılabilir. Tedavi ilk kez depresyon geçirenlerde en az altı ay sürdürülür, sonra kişinin durumuna göre sonlandırma planı yapılabilir. Birkaç kez depresyon geçiren hastalarda ise tedavinin koruyucu amaçlı daha uzun yıllar sürdürülmesi önerilmektedir. Standart tedavilerle yanıt alamadığımız depresyon hastalarında ağırlıklı olarak Ketamin Infuzyon tedavisi uygulanır.
100 50 Kredi
Süre 50 Dk.